Tampen brenner! Hvordan blir livet i den klimavennlige byen?

Rom: Auditoriet

Arrangør: Universitetet i Bergen i samarbeid med Litteraturhuset

Foredrag og diskusjon med Håvard Haarstad, Kristin Kjærås og Liz Eva Tøllefsen.

Byene er viktige i omstillingen til en mer bærekraftig og klimavennlig fremtid. Mange byer – inkludert Bergen – har ambisiøse mål om utslippskutt. Forslag til tiltak går ut på at vi reiser og bor annerledes, og at nye teknologiske løsninger skal legge til rette for dette. Men hvordan blir livet i en slik by? Hvilke tiltak og muligheter er innen rekkevidde? Hvem vil dette fungere for? Hva slags klimavennlig by vil vi ha?

Samfunnsgeografene Håvard Haarstad (leder for Senter for klima og energiomstilling, professor ved Institutt for geografi, UiB) og Kristin Kjærås (stipendiat, SpaceLab og Senter for klima og energiomstilling, UiB) holder foredrag og inviterer til diskusjon om livet i den klimavennlige byen. Liz Eva Tøllefsen (arkitekt, byutvikler og initiativtaker til «Aksjon på Møhlenpris: Bedre uterom!») blir med i diskusjonen om hvordan vi skaper en klimavennlig by som er god å bo i.

Gratis

Husnytt