Salong: Helt bestemt

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Institutt for aktiv psykoterapi i samarbeid med Litteraturhuset

Hva er det egentlig vi gjør når vi bestemmer oss for noe?

Kan vi ha full kontroll over våre egne beslutningsprosesser? Og hva er det som avgjør hva vi faktisk bestemmer oss for? 

Bedømmingspsykologien er en gren av psykologien som interesserer seg for så ulike ting som hvordan vi handler hver for oss og sammen, hvordan vi kan vurdere hva som til enhver tid er riktig, og hva som egentlig er en rasjonell beslutning. Karl Halvor Teigen, professor emeritus i psykologi, har en mangfoldig karriere bak seg, og har blant annet mottatt Ig Nobelprisen for å ha forsket på hvorfor vi sukker i hverdagen. Han er nå aktuell med boka Terningen er rund, om bedømmingspsykologi, og møter psykolog Anna Helle-Valle til samtale.

85/55,– (stud.) 

Husnytt