Kunsten å reise: Det moderne Barcelona

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Med Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt.

Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt avrunder foredragsserien om Barcelona med å se på den moderne byen. Etter undertrykkende tider under Franco ble Spania på sekstitallet igjen et åpent land. For Barcelona betydde det en kraftig oppsving i økonomi, turisme og konferansevirksomhet. For verdensutstillingen i 1929 reiste man et enormt palass på Montjuïc-høyden, en bygning som i dag rommer Catalonias nasjonale kunstmuseum, MNAC. På vei dit passerer man Mies van der Rohes modernistiske paviljong og Serts berømte bygning for Joan Mirós kunst. Olympiaden i 1992 ga byen et virkelig løft med flere nye arenaer og ikke minst en storopprydning av industriområdene ved havnen.

85/55,– (stud.)

Husnytt