Aldring: Johan Galtung

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Hvordan vi kan slutte fred med aldrings­prosessen og leve meningsfulle liv?

Jeg nærmer meg 87, og med hånden på hjertet: Etter et langt og rikt liv befinner jeg meg ved høydepunktet – aldringen, skriver Johan Galtung i Ny Tid. Hans referat fra alderdommen kan få noen og enhver til å lengte etter livets høst. Og det er ikke i mangel av et fattig liv: Johan Galtung regnes som grunnlegger av freds og konfliktsforskningen, og ble verdens første professor på feltet. Med en slik bakgrunn har han mye klokt å si om hvordan vi kan slutte fred med aldringsprosessen og leve meningsfulle liv. 

Journalist Anne Synnevåg intervjuer Galtung på scenen.

85/55,– (stud.)

Foto: Paul Bernhar

Neste arrangement i denne serien:

7. mars: Aldring: Den usynlige kvinnen med Sissel Gran og Wenche Mühleisen

Husnytt