Tampen brenner! Er to grader én for mye?Rom: Auditoriet

Arrangør: Universitetet i Bergen i samarbeid med Litteraturhuset

Med Erik Kolstad, Agnes Tvinnereim og Tarje Wanvik.

Vestlandet og verden for øvrig er nå omtrent én grad varmere enn før den industrielle revolusjon. Nedbøren i Bergen har økt med 15 prosent de siste 30 årene. Selv om forpliktelsene i Parisavtalen blir innfridd, får vi en ytterligere oppvarming på minst én grad i dette århundret. Hvordan ser en "togradersverden" ut? Hva kan vi gjøre for å begrense klimaendringene, både i nærmiljøet og på nasjonalt og globalt plan? Klimaforsker Erik Kolstad fra Bjerknessenteret og Uni Research, Agnes Tvinnereim fra Bærekraftige liv og Tarje Wanvik fra UiB sitt nye Senter for klima og energiomstilling møtes i samtale med hverandre, gjester og publikum.

Gratis

Foto: Erik Kolstad

Flere arrangementer i denne serien:

20. februar: Tampen brenner! Havet har feber

20. mars: Tampen brenner! Klimaets uttrykksformer

Husnytt