Seriøst morsomt

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Litteraturhuset

Om humor i norsk litteratur.

Norsk samtidslitteratur blir ofte karakterisert som introspektiv, angstridd og dyster. Litteraturhistorien er preget av alvorstunge typer: Ibsen, Hamsun og Undset. Er vi nordmenn rett og slett humørløse? Eller er det vanskeligere å (pun intended) ta humor på alvor? Og er nå er nå virkelig samtidslitteraturen så mørk som vi liker å tro?

Komiker og forfatter Sigrid Bonde Tusvik møter Odd Surén, Janne Stigen Drangsholt og Anne Gunn Halvorsen til en samtale om humor og litteratur. Hva kreves det av litteratur for at den skal være morsom? Og hva betyr humor for dem, som lesende og skrivende mennesker?

85/55,– (stud.)

Foto: Marie Lenth Solbø (Sigrid Bonde Tusvik), Ingvild Jørve (Janne S. Drangsholt), Pernille Walvik (Anne Gunn Halvorsen)

 

Husnytt