Kunsten å reise: Picassos Barcelona

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Med Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt.

Pablo Picasso (1881–1973) ble født i Malaga, men som 14-åring flyttet han med familien til Barcelona der han ble student på kunstskolen Llotja. Selv om Pablo snart dro til Madrid for videre studier, var Barcelona alltid i hans hjerte og byen han stadig vendte tilbake til. På kaféen Els Quatre Gats, som fremdeles eksisterer, møtte han venner fra byens progressive kunstnermiljø. Her hadde han også sin første separatutstilling samtidig som han lot seg inspirere av avant garde-kunstnere i Paris. I Picasso-museet i Barcelona kan vi følge kunstnerens mangfoldige utvikling fra hans første streker – og dessuten oppleve de 58 maleriene i hans såkalte Las Meninas-serie.

85/55,– (stud.)

Neste arrangement i denne serien:

14. februar: Kunsten å reise: Det moderne Barcelona

Husnytt