Luther øre: Lutheraner på bortebane

Rom: Alver

Arrangør: Bjørgvin bispedømme i samarbeid med Litteraturhuset

Med biskop Halvor Nordhaug og tidligere biskop i Stavanger bispedømme Erling J. Pettersen.

«Før spurte vi om vi kunne snakke om Gud etter Auschwitz. Nå må vi spørre om vi kan snakke om Gud etter Aleppo», sier tidligere biskop i Stavanger bispedømme Erling J. Pettersen.

Som teolog ble han avgjørende preget av frigjøringsteologien i Latin-Amerika. I Luther på bortebane beskriver han erfaringene fra fem års arbeid i en brasiliansk luthersk menighet i storbyslummen og ser på norsk oljerikdom og selvgodhet med et kritisk blikk. Kan Brasils fattige gi oss et nytt språk om Gud i møte med lidelse, undertrykkelse og urett? Hvordan utfordrer Brasils gatebarn og Norges flyktningbarn kirke og samfunn? Pettersen deler sine erfaringer fra Latin-Amerika og møter biskop Halvor Nordhaug til samtale.

85/55,– (honnør/stud.)

Husnytt