Kunsten å reise: Barcelonas ekspansjon og jugendstil

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Med Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt.

På 1800-tallet ble Barcelona raskt den mest industrialiserte byen i Spania. Befolkningen økte i takt med industriherrenes velstand, og i 1854 ble det bestemt å utvide Barcelona med bydelen Eixample. Her ville også rikfolket bo, og de hyret inn de beste arkitekter til å bygge i den nye stilen, Art Nouveau eller Jugend. Også parker, musikkpalass og andre offentlige bygg ble reist i denne andre store velstandsepoken i byens historie. Den katalanske jugendstilen fikk et helt spesielt uttrykk, noe den fremste arkitekten av dem alle, Antoni Gaudí, utviklet på en egenartet måte i sin organiske arkitektur. Foredraget 7. desember er viet ham alene.

85/55,– (stud.) 

 

Foto: Wikimedia Commons@Bep

Husnytt