Thorvald Steen: Skam, fortielse – verdighet

Rom: Auditoriet

Arrangør: Verdighetsenteret – Omsorg for gamle

Ser vi konturer av et sorteringssamfunn der enkelte menneskearter er uønsket?

Det er like før advent. Han får en telefon fra en ukjent kvinne. Hun sier at hun er kusinen hans. Familien på morssiden har han aldri hørt om eller møtt. Bestefars navn har han aldri fått vite. Har hemmeligholdet sammenheng med at han har en arvelig sykdom og nå sitter i rullestol? Han oppsøker sin gamle mor med et håp om å få henne i tale før det er for seint.

Den kritikerroste romanen Det hvite badehuset handler om skam, fortielse og omkostningene ved det å være ærlig. Bokens forfatter Thorvald Steen og Verdighetsenterets brobygger Sverre Chr. Wilhelmsen vil samtale om dette og om mestring, anerkjennelse og frykten for annerledeshet. Musikalsk innramming: Proffene fra Christiegården – feirer 30-årsjubileum i år.

70/50,– (stud.)

Det blir salg og signering av bøker etter arrangementet. 

Foto: Per Maning

Husnytt