Stefan Zweig: Farewell to Europe

Rom: Auditoriet

Arrangør: Cinemateket i Bergen i samarbeid med Litteraturhuset

Filmvisning med innledning ved Espen Ingebrigtsen.

Stefan Zweig: Farewell to Europe forteller historien om den østerrikske skribenten og hans liv i eksil fra 1936 til 1942. Zweig var en av de mest berømte forfatterne på sin tid, og som jødisk intellektuell kjempet han for å finne rett holdning til hendelsene i nazi-Tyskland. Zweig fikk oppleve Europas fall på nært hold og ble i sin fortvilelse drevet til å emigrere til Sør-Amerika på toppen av sin karriere.

Filmen tar for seg det vanskelige valget mellom å stå opp for sin sak eller forbli taus mot tyranniet. Regissør Maria Schrader har laget en kritikerrost film som har hatt skyhøye besøkstall i Tyskland. Filmen er også Østerrikes Oscar-kandidat i 2017. Før visningen blir det en kort innledning ved Espen Ingebrigtsen, oversetter og ph.d. i tysk litteraturvitenskap.

'Stefan Zweig: A Farewel to Europe´is a Destination Drama for Literary Loyalists.
– The Observer

Simply one of the best films of the year.
– Der Spiegel

A handsome, scrupulously serious film. 
– The New York Times

90,–

Husnytt