Knausgård writes like a woman

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Foredrag med Siri Hustvedt om kjønn, skrift og litteratur.

Arrangementet er dessverre utsolgt, men det er fortsatt mulig å få med seg videooverføringen i rommet ved siden av. Billetter finner du her.

Da Siri Hustvedt intervjuet Karl Ove Knausgård på hans første USA-turné i 2012, avsluttet hun seansen med å spørre ham hvorfor han bare nevner én kvinnelig forfatter blant de mange litterære referansene i bøkene sine. Han svarte kort og kontant: No competition. Svaret har hjemsøkt Hustvedt i ettertid, og blitt utgangspunkt for et mye omtalt essay i hennes siste bok, A Woman Looking at Men Looking at Women. Hustvedt undersøker hva Knausgård kan ha ment, og hvordan kjønn spiller en rolle for skrivingens status og resepsjon.

Arrangementet vil foregå på engelsk.

85/55,– (stud.)  

 

Foto: Thomas Waagström

Husnytt