Regnbuedagene: Skeiv norsk litteratur - før og nå

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: Regnbuedagene

Foredrag med Kristin Fridtun.

Heteroseksualiteten tar stor plass i litteraturen vår (og ellers også, vil noen si): De av oss som ønsker å lese om annen kjærlighet enn «jente + gutt» eller «mann + kvinne», har færre bøker å velge mellom, men bokløse er vi slett ikke. Inne i det ruvende fjellet av heterofil kjærlighetslitteratur finnes det noen årer med skeivt gull – og kanskje litt gråstein også?

I foredraget Skeiv norsk litteratur før og nå skal forfatter Kristin Fridtun peke på noen vendepunkter og hoveddrag i det vi kan kalle den skeive seksjonen i norsk litteratur, og gi publikum velvalgte smaksprøver. Fridtun skal blant annet drøfte disse spørsmålene: Hvilke teknikker benytter forfattere for å kamuflere skeive temaer i bøkene sine? Kan heterofile skrive god skeiv litteratur? Hvordan har skeive personer blitt fremstilt i litteraturen? Etter foredraget (40–45 minutter) åpner vi for spørsmål og innspill fra salen.

Kristin Fridtun (f. 1987) fra Elverum er utdannet språk- og litteraturviter og jobber nå som forfatter og skribent. Bosatt i Bergen. Bøker: Norsk etymologisk oppkok (2012), Nynorsk for dumskallar (2013), Kjønn og ukjønn (2015) og et utvalg av artikler med skeivt tema.​

Gratis

Husnytt