Flukt: Film, fakta og fiksjon

Rom: Auditoriet

Arrangør: Chr. Michelsens Institutt og Universitetet i Bergen

Første dag av Migration Week.

Hvordan påvirkes vi av medienes beskrivelse av flyktninger og migranter? Hvem er de og hva rømmer de fra? I dette seminaret settes søkelyset på medienes representasjon av mennesker på flukt. Er de ofre? Lykkejegere? En trussel mot Europa?

Regissør Lars Petter Gallefoss (Pandora Film) viser klipp fra den kommende NRK-serien Flukt og diskuterer valgene som skal få oss til å forstå, og kanskje forandre vår oppfatning av mennesker på flukt i samtale med journalist Christina Pletten (Aftenposten), under ledelse av ordstyrer Frøy Gudbrandsen (BT).

Dette seminaret åpner Migration Week (24.–28. oktober), et fellesarrangement organisert av CMI og UiB i samarbeid med Norwegian Centre for Humanitarian Studies.

Gratis

 

Husnytt