Verden i Bergen: En somalisk odyssé

Rom: Alver

Arrangør: Litteraturhuset og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Med forfatter Jonny Steinberg.

Hva betyr det å være menneske i verden i dag? Hvordan påvirker store samfunnsendringer som økonomisk kollaps, etniske konflikter, religiøs kontroll eller politiske omveltninger det enkelte liv? Noen av verdens fremste sakprosaforfattere kommer til Litteraturhuset for å snakke om det lille mennesket i den store verden.

Somaliere er den største gruppen av ikke-vestlige innvandrere i Norge. Men bare en brøkdel av flyktningene fra dette ødelagte landet kommer hit. Jonny Steinberg har fulgt i fotsporene til flyktningen Asad Abdullahi på hans årelange og traumatiske ferd fra Somalia til Sør-Afrika. Boken A Man of Good Hope ble kalt en episk afrikansk saga av den britiske avisen The Guardian.

Sørafrikanske Steinberg har i flere kritikerroste sakprosautgivelser skildret store samfunnsutfordringer gjennom enkeltmenneskers liv. Han møter leder av Verden i Bergen, Teresa Grøtan, til samtale. 

100/70,– (stud.)

 

Husnytt