Hansadagene

Rom: Alver

Arrangør: Litteraturhuset i samarbeid med Goethe Instituttet og Tysklands Nasjonale Turistkontor

Lübeck som kulturby og krimkulisse.

Den tradisjonsrike Hansabyen Lübeck står på programmet denne lørdagen for å feire at Bergen er vertsby for Hansadagene 2016. Vi har invitert ekteparet Alexandra og Jobst Schlennstedt som sammen har skrevet flere reisebøker, blant annet 111 Orte in Lübeck, die man gesehen haben muss. Nina Skurtveit samtaler med ekteparet om Lübeck som reisemål, kulturby og hvordan det er å skrive bok sammen med sin bedre halvdel. Arrangementet vil foregå på engelsk.

Jobst Schlennstedt har også et selvstendig krimforfatterskap der han i #hanseterror bruker Lübeck som kulisse og åsted for et terroranslag. Espen Ingebrigtsen samtaler med forfatteren om boken og byen. Arrangementet vil foregå på tysk, med oversettelse til norsk.

Programmet innledes med en kort presentasjon av Lübeck som reisemål ved Tysklands Nasjonale Turistkontor.

Program

15.00
Kort presentasjon av Lübeck som reisemål

15.15
Nina Skurtveit samtaler med Jobst Schlennstedt og Alexandra Schlennstedt om 111 Orte in Lübeck, die man gesehen haben muss.

16.00
Pause

16.15
Bokbad med Jobst Schlennstedt om #hanseterror. Intervjuer: Espen Ingebrigtsen.

Gratis

Illustrasjon: @Wikimedia Commons

Husnytt