Thibaut Garcia

Rom: Alver

Arrangør: Gitarekspressen

Klassisk gitarkonsert.

20 år og allerede et gitargeni. Thibaut Garcia har erobret den internasjonale musikkverden og omtales av kritikerne som framtidens stjernegitarist. Han begynte å spille gitar som syvåring i Toulouse. 16 år gammel passerte han nåløyet og ble akseptert som student ved Pariskonservatoriet. Han studerer fremdeles i klassen til professor Olivier Chassain.

Thibaut Garcia har siden 2008 vunnet åtte internasjonale gitarkonkurranser og spilte inn sin debut-CD i 2013. I 2015 vant han GFA-konkurransen i USA, den største og mest prestisjetunge gitarkonkurransen i verden. Han står nå foran en turné med over femti konserter over hele USA i tillegg til Carnegie Hall-debut i New York.

På konserten på Litteraturhuset vil han spille programmet han skal framføre på sin USA-turné. Dette er musikk som er utsøkt, virtuos og publikumsvennlig. Det spenner fra barokkomponisten Silvius Leopold Weiss sin overjordiske vakre Suite L'infidèle til Mario Castelnuovo-Tedesco sin virtuose Sonate Omagio a Boccherini. Han vil også spille musikk av Augustín Barrios bl.a. Un Sueno en la floreste, som ofte omtales som det mest sjelfulle gitarverket noensinne skrevet.

Velkommen!

200/100,– (eget billettsalg i døren)

Husnytt