Filosofisk poliklinikk: Den indre dialogen

Rom: Auditoriet

Arrangør: Filosofisk poliklinikk

Selvforakt eller selvmedfølelse?

Psykolog Per-Einar Binder og filosof Anne Granberg, begge ved Universitetet i Bergen, tenker sammen om våre indre samtaler. Dialog har siden oldtiden signalisert fred, fornuft og fordragelighet. Dialog betyr gjennom ordene, det handler om hvordan vi i samtaler kan finne frem til forståelse og idéer som er gode og nyttige for alle berørte. Klok dialog har skapt fred, velstand og kunnskap i årtusener. Dialogers sammenbrudd innebærer anarki, vold og fortvilelse.

Filosofisk poliklinikk har siden 1998 skapt rom for dialog i og rundt medisinen. I høst setter vi lys på fenomenet selv: Hva kjennetegner ekte dialog? Hva slags dialoger trenger vi i helsevesenet? Hvordan fungerer dialog i maktrelasjoner, som den mellom lege og pasient? Hvordan læres dialog og hva er det da vi har lært?

100/50,– (stud.)

 

Husnytt