Den internasjonale ME-dagen

Rom: Olav H. Hauge

Arrangør: ME-foreningen, Hordaland fylkeslag

Jørgen Jelstad om IOM-rapporten og hvilke konsekvenser den kan få for ME-syke.

IOM-rapporten er kanskje den viktigste rapporten på ME-feltet noensinne. Nå er den offentliggjort og rapporten er oppsiktsvekkende.

Institute of Medicine (IOM) konkluderer bl.a. med at navnet kronisk utmattelsessyndrom (CFS) har vært stigmatiserende for pasientene, trivialiserende og ikke fanget sykdommens særegenheter godt nok. De foreslår derfor et nytt navn: systemic exertion intolerance disease (SEID). Mange hadde nok på forhånd trodd at dette var noe de ikke ville våge å gjøre, og de erkjenner også at dette vil være det mest kontroversielle i hele rapporten. Navnet kommer til å bli heftig diskutert, det er sikkert. Så får vi se om det vil godtas blant pasienter, forskere, leger og helsevesen.

100,– (eget billettsalg)

Husnytt