Joikefeber

Rom: Auditoriet

Arrangør: Bergen Sameforening og Litteraturhuset

Filmvisning på Samefolkets dag

Joikefeber i Bergen.

I forbindelse med feiringen av Samefolkets dag 6. februar inviteres det til filmvisning av Ellen Lundby's kritikerroste og prisbelønnede film Joikefeber. Den unge hovedperson Ylva tar deg med inn i joikens verden. På en humørfylt og innsiktsfull måte forteller filmen om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker - og hvem og hva man kan joike.

I regissørens forrige dokumentar Min mors hemmelighet (2009) «etterforsket» Ellen Lundby sin mors fortielse av deres samiske bakgrunn. Nå følger hun datteren Ylva som tar arven tilbake på sin måte - i en tid som inviterer til mange identiteter… Filmen følger Ylva i tre år fra hun starter på vgs hvor hun ikke får joik på musikklinjen til hun blir kjent med samiske artister som Mari Boine og Johan Sara jr.

Gratis

Husnytt