Alaa Al Aswany

Rom: Auditoriet

Arrangør: Litteraturhuset

Den egyptiske forfatteren Alaa Al Aswany møter TV 2s utenriksjournalist Fredrik Græsvik til samtale om Aswanys nye roman, Den kongelige egyptiske automobilklubben.

I boken møter vi rike europeere i Egypt som på slutten av 1800-tallet etablerer en automobilklubb – med adgang forbudt for egyptere. Men medlemmene ansetter gjerne nubiske tjenere fra sør i landet. To ulike verdener møtes: de europeiske aristokratene og de egyptiske tjenestefolkene. Skal sistnevnte leve som tro tjenere? Romanen lanseres 5. februar.

Aswany (f. 1957) er forfatteren bak den internasjonale romansuksessen Yacoubian-bygningen, som ble til spillefilm i 2006. Han er en av Egypts mest kjente nålevende forfattere, og er oversatt til en rekke språk. Han er opprinnelig utdannet tannlege, og er bosatt i Kairo. Han er en hyllet forfatter, som også har mottatt kritikk fra egyptiske aktører for å ha skildret landet med et kritisk blikk. Aswany skriver fast i egyptiske aviser om samfunn og politiske spørsmål.

75/45,– (stud.)

Husnytt