Å knuse en generasjon

Rom: Alver

Arrangør: Palestinakomiteen i Bergen

Palestinakomiteen inviterer til åpent møte om palestinske barn i israelske fengsler.

Hvert år blir 500-700 palestinske barn ned til 12-årsalderen stilt for den israelske militærdomstolen. Mange av dem blir arrestert om natten og utsatt for fysisk og psykisk vold under arrestasjon, forflytning og avhør. Vi får besøk av Salwa Duaibis (Palestina) og Gerard Horton (Australia) fra Military Court Watch, en organisasjon av advokater og aktivister som undersøker og hjelper palestinske barn i israelske fengsler. Organisasjonen krever at Israel følger internasjonal lov og ikke behandler palestinske barn dårligere enn israelske. 

Under møtet blir det også vist klipp fra dokumentarfilmen Stone Cold Justice som følger historiene til tre palestinske gutter som har vært fengslet av den israelske hæren.

Gratis.

Foto: www.flickr.com/the-imeu

Husnytt