Thoreau, Russisk samtidslitteratur, moderne kjærlighet og poesiåret 2017

Litteraturhuset uke 49.

Forfatteren Henry David Thoreau levde så sparsommelig han kunne, alt for å få tid til å tenke, skrive og vandre mest mulig. Har vi noe å lære av han i klimakrisens tid? Mandag inviterer Verden i Bergen til en kveld med foredrag av og samtale med amerikanske Geoff Wisner som har vært redaktør for flere av Thoreaus bøker. Teresa Grøtan intervjuer.

Hvordan oppstår en revolusjon? Jack Goldstone er en av verdens fremste eksperter på revolusjon som politisk fenomen. Tirsdag møter han Samtiden-redaktør Christian Kjelstrup til samtale.

Tirsdag er det tid for den aller siste utgaven av den populære møterekken Forstå Russland. Møt to av Hviterusslands fremste forfattere, Julja Tsimafejeva og Alhierd Bakharevitsj, få med deg opplesninger med Tomas Espedal og Gunnhild Øyehaug, samt en solid oppdatering på russisk samtidslitteratur. Martin Paulsen loser oss gjennom kvelden.

Hvilke poetiske utgivelser har gjort seg mest bemerket i året som har gått? Bli med på oppsummeringen av poesiåret med Carina BeddariKristian Hæggernes, Merete Røsvik Granlund og Fredrik Hagen på onsdag!

Hva er det som gjør arkitekten Antoni Gaudís verker så enestående – også i dag? Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt tar oss med til Barcelona i Kunsten å reise på torsdag.

Er kjernefamilien en samlivsform som har utspilt sin rolle? Helga Flatland og Geir Gulliksen møtes til samtale om moderne kjærlighet og familieliv på torsdag. Kritiker Bernhard Ellefsen intervjuer.

Fredag slipper litteraturstudentene ved UiB et nytt nummer av tidsskriftet Prosopopeia og vi inviterer til lanseringsfest! Søvn og oppvåkning i litteraturen er tema når Cecilie LøveidEllen MortensenFrode Helmich Pedersen og Oda Vige Helle møtes til samtale.

Lørdag inviterer vi til Lillelørdag der det blir opplesning av julefortellinger med førskolelærer og barnebokentusiast Morten Hammer. Velkommen!

Trykk her for flere arrangementer.