Marta Norheim, Kunsten å reise, Akin Duzakin og psykoanalysens renessanse

Litteraturhuset uke 46.

Den såkalte «virkelighetslitteraturen» er et internasjonalt fenomen som vekker sterke følelser og skaper store overskrifter. På tirsdag er den tema i Marta Norheims foredrag om samtidslitteratur. Norheim har jobbet med litteratur i NRK i en årrekke og ga nylig ut boken Oppdateringar frå lykkelandet. Røff guide til samtidslitteraturen.

Arbeidsrett er tema når advokat Harald Alfsen og Stig Åkenes Johnsen møtes til samtale i Rett på sak på tirsdag.

Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt tar oss med til Barcelona i høstens utgaver av Kunsten å reise. Byens ekspansjon og jugendstil er tema på onsdag. I 2018 arrangerer duoen en ekte kunstreise til Barcelona, mer info om turen finner du her.

Illustratør Akin Duzakin lager vakre bildebøker sammen med en rekke flinke forfattere. Lørdag kommer han og flere av forfatterne på besøk under Lillelørdag. Det blir opplesninger med Øyvind Vågnes, Mahmona Khan, Njord Svendsen og Constance Ørbeck-Nilssen. Vi serverer som vanlig grøt og saft.

Er vi vitne til psykoanalysens gjenfødelse? 19.–21. november setter vi søkelys på de siste årenes fornyede interesse for psykoanalyse. Få med deg det første møtet i seminarrekken på søndag og les hele programmet her

Trykk her for å se flere arrangementer denne uken.

Billetter kan forhåndkjøpes på nett og i Boksalongen. Boksalongen stiller med aktuell litteratur både før, under og etter arrangementene, og du kan alltid stikke innom for en bokprat. 

Boksalongen har åpent kl. 10.00-19.00 hverdager og kl. 10.00-18.00 lørdager i desember. Søndag 10. og 17. desember er bokhandelen åpen fra kl. 14 til kl. 18.00.