Fossefest og Vill Vill Vest!

Uke 39 på Litteraturhuset.

I høst fyller Jon Fosse 60 år og Litteraturhuset inviterer til fest! Vi markerer jubileet med å vie hele uken til Fosses forfatterskap, med særlig vekt på at den internasjonale suksessen til Fosse startet i Bergen.

Under Fossefesten får en vite hvordan unge forfattere leser Jon Fosse, hva landets skarpeste kritikere mener om et utvalg av Fosse-bøker og om det var mulig å skjønne at verden snart skulle ligge for Jon Fosses føtter med dramatikerdebuten Og aldri skal vi skiljast i 1994. Hør nykomponert musikk til Fosses dikt, få innblikk i det nynorske språket til Fosse og opplev tingingsverket som leveres av poet Erlend O. Nødtvedt og hardingfelespiller Erlend Apneseth. Velkommen til Fossefest! 

Se hele programmet her.

Denne uken arrangeres musikk- og bransjefestivalen Vill Vill Vest for fjerde gang. I tillegg til over 90 konserter fordelt på 12 ulike scener lager festivalen en musikkonferanse på Litteraturhuset. Morten HarketMyra og Thea Hjelmeland er noen av artistene du møter i panelsamtalene og foredragene  torsdag og fredag.

Se hele konferanseprogrammet under Vill Vill Vest her.

Trykk her for å se hele programmet denne uken.