Festspill, Regnbuedager, LittQuiz og Paris som litterær kulisse

Litteraturhuset uke 23.

Hvorfor er det så viktig for kulturen å ha eget hus? Og hvilken rolle fyller kulturhusene i et moderne samfunn? Tirsdag inviterer Kultur Vest, BIT og BAS til panelsamtale i samarbeid med Festspillene i Bergen. 

Husets faste quizmester Jan Arild Breistein står klar med nye spørsmål i Boksalongen på tirsdag. I forbindelse med Regnbuedagene blir det en fargerik og skeiv vri på månedens LittQuiz.

Onsdag inviterer vi i samarbeid med Tankesmien Agenda og Chr. Michelsen Institutt til kveldsmøte om menneskerettighetenes stilling i populismens tidsalder. Michael Tetzschner (Høyre), Sveinung Rotevatn (Venstre), Emil André Erstad (Tankesmien Agenda), Lise Rakner (UiB) og Eirik Holmøyvik (UiB) møtes til debatt.  

Onsdag henter vi Paris til Bergen! Forfatterne Hans Petter Blad og Heidi Furre møtes for å snakke om Paris som litterær kulisse, sine favorittsteder i den franske hovedstaden – og om hva som gjør byen så egnet for skriving. Litteraturprofessor og Frankrike-kjenner Per Buvik intervjuer.

Regnbuedagene i Bergen er godt i gang og i år er Litteraturhuset Pride House. Spennende debatter, samtaler og filmvisninger står på programmet hele uken, sjekk kalenderen under for full oversikt!

Forhåndskjøp billetter på nett og i Boksalongen. Boksalongen stiller med aktuell litteratur både før, under og etter arrangementene, og du kan alltid stikke innom for en bokprat.