Tampen brenner, Aldring, Paul Gilroy, fantasy-skrivekurs og Lillelørdag forfattertreff

Litteraturhuset uke 16.

Kan Oljefondet og den norske stat bli objekt for en ny type klimasøksmål? Klima, juss og samfunn er tema når Esmeralda Colombo og Jørn Øyrehagen Sunde møtes i Tampen brenner!tirsdagLes mer.

Hvordan forholder vi oss til å miste en livspartner? Ole Robert Sunde har fått strålende kritikker for romanen Penelope er syk. Onsdag møter han Anne Synnevåg til samtale om aldring, kjærlighet, død og litteratur.
Les mer | Kjøp billett

Prof. Paul Gilroy har de siste tredve årene vært en av verdens ledende postkoloniale intellektuelle. Møt ham i en samtale om rase og rasisme med forskerne Yael Harlap og Bjørn Enge Bertelsen (UiB) på torsdagLes mer.

I helgen inviterer vi som vanlig til Lillelørdag med grøt og høytlesning. Denne gangen får vi også besøk av forfatter Elisabeth Moseng som skal lese boken Herr Hansen får besøk. Les mer.

Lørdag arrangerer vi skrivekurs for voksne som ønsker å skrive fantasy. Kursholder er forfatter Tone Almhjell og det er fortsatt noen få plasser igjen! Send en e-post til skrivekurs@litthusbergen.no for påmelding.

Husk at du finner flere av arrangementene våre som podkast. Nå ligger både Vigdis Hjorths møte med biskop Halvor Nordhaug og samtalen med Juan Pablo Escobar ute. Søk etter LittPod der du hører på podkast eller følg lenke her.

NB! Billettene går unna til møtet med Suzanne Brøgger og Tomas Espedal neste uke. Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd hvis du vil sikre deg plass.

Trykk her for å se alle arrangementene denne uken.

Billetter kan forhåndkjøpes på nett og i Boksalongen. Boksalongen stiller med aktuell litteratur både før, under og etter arrangementene, og du kan alltid stikke innom for en bokprat.