Årets siste program er ute!

Få full oversikt her.

Lufta er kaldere og kveldene er mørkere, det er på tide å trekke inn i varmen. På Litteraturhuset har vi nettopp ferdigstilt årets siste program, og kan tilby en rekke inneaktiviteter. 

Kom innom huset for å plukke med deg en brosjyre eller trål nettsiden vår for fullstendig oversikt.

Den digitale utgaven av det trykte programmet finner du her.

Følg oss på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev for ferske oppdateringer!

Her følger noen utvalgte høydepunkter:

29. oktober besøker den amerikanske forfatteren Colson Whitehead Litteraturhuset med sin seneste bok, Nickel-guttene. Romanen handler om svart historie og rasediskriminering i USA, og er på den måten forbundet med hans tidligere boksuksess Den underjordiske jernbanen. Boken mottok både National Book Award og Pulitzer Prize 2017.

Hvorfor bli mor når man kan la være? Forfatterne Kristina Leganger Iversen og Linn Strømsborg møtes til en samtale 24. oktober om sine nyeste bøker og dilemmaet: Bli mor eller ei?

Det er knyttet store forventninger til den kommende diktsamlingen til Bergens egen husskald, Erlend O. Nødtvedt. Han har byttet bok med poet Siri Økland. De møtes til en samtale 30. oktober om slekters gang, som også er tema for de ferske bøkene.

En annen utgivelse det er knyttet store forventninger til er Nina Lykkes kommende bok. Romanen har fått tittelen Full spredning. En legeroman som handler om fastlegen Elin. Lykke møter lege og humorist Trond-Viggo Torgersen til samtale 7. november.

På barneprogrammet er det også mye fint. 26. oktober arrangerer vi en persisk mini-festival for de minste med fokus på persisk litteratur og skriftspråk på Lillelørdag. Det blir opplesning, dukkespill, musikk, bokstavverksted og safrangrøt.

Som alltid oppfordres det til full gjennomlesing av programmet. Med godt over 60 arrangementer gjør vi vårt for å motvirke vinterdepresjon og lediggang. 

Velkommen inn i varmen!