Nytt program!

Les mer om høstens arrangementer her.

Vel overstått ferie og velkommen tilbake til en annerledes hverdag. Vi på Litteraturhuset gleder oss til å ønske både publikum og gjester velkommen til en spennende programhøst, enten deltakelsen er digitalt eller fysisk. Å invitere til et program der vi overholder regjeringens smitterestriksjoner betyr heldigvis på ingen måte at vi må senke kvaliteten på innholdet.

Internasjonalt program i en global krise
Med digitale løsninger er hele verden tilgjengelig, og høstens program preges også av internasjonale gjester. Først ut er Fjell Hav Poesi 15. august, der vi får presentert et samarbeid mellom syv poeter fra Bergen, og syv fra Shanghai. 26. august inviterer vi til en samtale med den amerikanske stjerneskribenten Lisa Taddeo, som har brukt åtte år av sitt liv på å intervjue kvinner om deres begjær og seksualitet. 3. september har vi en forfatter med en beslektet tematikk: Den nigerianske forfatteren Lesley Nneka Arimah har fått både priser og oppmerksomhet for sin novelle Skinned, som presenterer et vrengebilde av dagens Nigeria. Dagen etter, 4. september, kan publikum oppleve den palestinsk-amerikanske menneskerettsaktivisten og forfatteren Susan Abulhawa fortelle om sin siste roman Against the Loveless World og sitt arbeid med palestinske flyktninger.

BLM: Samtalen fortsetter
Vårens Black Lives Matter-aktivisme satte sitt preg på nyhetsbildet. På Litteraturhuset inviterte vi til en åpen samtale om rasisme under tittelen Meeting of the Minds. Som et resultat av den enorme pågangen kommer vi til å invitere til flere møter under samme tittel utover høsten med oppstartsdato 28. august. James Baldwin var en av forfatterne som ble hyppig sitert av aktivistene, og vi har derfor viet en kveld til hans forfatterskap 10. september.

Bokhøsten
Vi har selvfølgelig ryddet plass til norsk samtidslitteratur under bokhøsten. Først ut er Zeshan Shakar, som er aktuell med sin andre bok denne høsten. Klasse og tilhørighet er igjen tema og han møter sosiolog Kristoffer Chelsom Vogt til samtale 27. august. Deretter skal Tormod Haugland og Kjersti Rorgemoen snakke om kulturarbeiderens lengsel etter naturen 2. september. Like i forkant av utdeling av Nordisk råds litteraturpris får vi besøk av to av de nominerte: Bjørn Esben Almaas og Bergsveinn Birgisson 24. september. Vigdis Hjorth og Sandra Lillebø er begge aktuelle med romaner som tematiserer en mor datter-relasjon denne høsten. De har byttet bok og møtes for en samtale om lesningen 8. oktober. Det er også satt av en helaften om forfatterskapet til Jens Bjørneboe 14. oktober da det er 100 år siden forfatteren og samfunnsrefseren ble født.

Program og smittevern
Som alltid er det mer program enn vi får plass til her: barneprogram, faste serier, debatter og foredrag. Fullstendig oversikt finner du på vår nettside. Denne oppdateres også så snart det eventuelt skjer endringer som følge av restriksjoner. Vi følger til enhver tid FHI sine råd om smittevern. Litteraturhuset skal være et trygt sted å være både for ansatte og publikum. Vi har begrenset publikumskapasiteten i alle rom, og forholder oss til énmeters-regelen. Mange av arrangementene våre kan man delta på både digitalt og fysisk. Se nettside og billettinfo for oppdatert informasjon. Boksalongen vil sørge for å ha alle aktuelle bøker tilgjengelig.

Vi gleder oss til å se dere igjen!