Bugnende bokhøst og høstprogram!

Programmet for august, september og oktober er her.

Med over 70 arrangementer og 50 forfattere på plakaten, for ikke å snakke om en egen festival, er det enormt mye å glede seg til på Litteraturhuset denne høsten.

Les i den digitale utgaven av programmet her, kom innom huset for å plukke med deg en brosjyre eller trål nettsiden vår for fullstendig oversikt.

Følg oss på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev for ferske oppdateringer!

Flere internasjonale storheter vil gjeste huset i løpet av perioden. Før sommeren kunne vi dele den gledelige nyheten om at David Sedaris besøker Norge for første gang, og kommer til Litteraturhuset 5. september. Men allerede 28. august kan publikum møte en av Skandinavias aller fremste forfattere og vinner av Nordisk råds litteraturpris, Naja Marie Aidt, i samtale med den norske debutanten Camilla Groth. Begge har skrevet skjønnlitterært om å miste et barn. 

Dagen etter, 29. august, gjester den nigerianske forfatteren A. Igoni Barrett huset for å snakke om sin siste roman Blackass, der hovedpersonen gjennomgår en metamorfose fra sort til hvit over natten. Boken er en absurd satire over rase og fordommer i dagens Nigeria. Barret ble i 2014 listet som en av de 39 mest lovende, unge afrikanske forfatterne i sub-Sahara. 

Krisen i Venezuela har vært et hyppig tema i nyhetsbildet de siste årene. Den spanske debutanten Karina Sainz Borgo har blitt en litterær sensasjon med sin roman Det ble natt i Caracas. Boken tar for seg Venezuelas kollaps, og 3. september kommer Borgo til Litteraturhuset for en samtale med journalist og forfatter Sigrun Slapgard om boken og Venezuelas fremtid.  

Få tar samtiden på pulsen som Dorthe Nors. Nå har hun også opplevd et gjennombrudd ut over Skandinavias grenser, og er den eneste danske forfatteren som har hatt en novelle på trykk i The New Yorker. 5. september kommer hun til Litteraturhuset for å snakke om sin siste novellesamling Kart over Canada

– Litteratur er en egen måte å tenke på, hevder den britiske litteraturprofessoren Terence Cave. Han jobber for tiden med en oppfølger til den velrennomerte boken Thinking with Literature og besøker Litteraturhuset 19. september for å fortelle mer om kognitiv litteraturkritikk. 

Så braker det løs med Fossefest: 24.–28- september feirer vi Jon Fosses 60-årsdag med en egen litteraturfestival viet til hans forfatterskap. En hel uke til ende fordyper vi oss i den verdensberømte Vestlandsforfatteren. På denne tiden er Fosse også aktuell med de to første bindene i Septologien, et syvbindsverk med Bergen og Vestlandet som kulisse. 

Flere nevnt, ingen glemt, men det lar seg ikke gjøre å få plass til hele programmet her. Vi har for eksempel ennå ikke rukket å nevne at Dag Solstad og Agnes Ravatn, begge er aktuelle med romaner til høsten, møtes til samtale 2. oktober

Merk også premierer på (blant annet!) Lånte fjær: Om plagiat og litteratur, Forfattermatiné: Forfatter velger film, Sosiologisalongen: Samfunnsforskning til fredagspilsen.