Lyrikk og musikk

Litteraturhuset inviterer ungdomskoler til samtale med Erlend O. Nødtvedt, Pedro Carmona-Alvarez og Marie Amdam 17.–25. oktober.

Poesi er vakkert. Lyrikk er høyverdig. Dikt er gøy. Eller er det skummelt, kjedelig og uforståelig?

Mange opplever dikt som vanskelig, og sliter med en berøringsangst for sjangeren. Hva betyr egentlig de setningene som synes å ikke gi mening? Hvorfor har forfatteren satt ord etter hverandre som ikke hører sammen? Hvorfor kan man ikke bare skrive vanlig?

Er poesi og lyrikk det samme? Hva er en poet? Kan poesi være politisk? Må dikt følge et fast oppsett? Hvordan brukes lyrikk som utgangspunkt for musikk, og omvendt?

Alt dette og mer til skal vi undersøke i Litteraturhusets DKS-program Lyrikk og musikk. Poetene Erlend O. Nødtvedt og Pedro Carmona-Alvarez blir intervjuet av musiker og litteraturformidler Marie Amdam på scenen om hva poesi kan være, og hvorfor de skriver den. Målet er å presentere den åpne, lekne og musikalske siden ved poesien og bidra til engasjement. Vekk med idéen om at diktet er en komplisert kode vi skal knekke, og inn med gleden ved det absurde, det musiske og det underlige.

Gratis

Trykk her for praktisk info og påmelding