Nytt program ute nå!

Les om noen av høstens høydepunkter her.

Programmet for august, september og oktober er i hus! Kom innom for å plukke med deg en brosjyre, bla i den digitale utgaven her eller les om noen av høydepunktene under.

Følg oss på Facebook og meld deg på Litteraturhusets nyhetsbrev for oppdateringer.

23. august: Arven fra sekstiåtterne: Profil-gjenforening
De sentrale redaksjonsmedlemmene fra det legendariske tidsskriftet møtes for å snakke om tidsånden de beveget seg i, og arven de har etterlatt seg. Med: Jan Erik Vold, Dag Solstad, Liv Køltzow, Einar Økland, Espen Haavardsholm og Paal-Helge Haugen. Alf van der Hagen leder samtalen.
Les mer | Utsolgt! | Kjøp billett til videooverføring

27. august: Så var det norsken, svensken og dansken...
Ny møterekke med Hilde Sandvik. Få uker før det svenske valget møtes tre av forfatterne av Skandinavisk uro til pan-skandinavisk holmgang på Litteraturhuset. Med: Lars Åberg, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Sylo Taraku.
Les mer | Kjøp billett

27. august: Verden i Bergen: Valeria Luiselli
I en alder av 34 år har meksikansk-fødte Luiselli allerede rukket å vinne en rekke litterære priser for bøkene sine, og to av romanene hennes er nå under oversettelse til norsk. Hun møter leder av Bergen internasjonale litteraturfestival, Teresa Grøtan, til samtale.
Les mer | Kjøp billett

29. august: Det teknologiske mennesket
Hva gjør teknologien med dypt menneskelige fenomener som omsorg og kjærlighet? Forfatterne Bår Stenvik (Informasjonen) og Cathrine Knudsen (Manuell, Den siste hjelperen) møter professor i sosiologi, Aksel Tjora, til samtale. Kari Jegerstedt intervjuer.
Les mer | Kjøp billett

6. september: True crime
Hva er det med krim fra virkeligheten som fenger så voldsomt? Med: Gunnar Staalesen, Leif Ekle og Bjørn Olav Jahr. Inger Merete Hobbelstad intervjuer.
Les mer | Kjøp billett

13. september: Feministisk lesesirkel
Litteraturhusets nye lesesirkel! Høstens møter fokuserer på seksualitet, populærkultur og vold. Sirkelen ledes av forfatter og feminist Eline Lund Fjæren.
Les mer | Gratis

19. september: Kjærstads metode
Vi har invitert våre mest anerkjente forfattere til å snakke om sin metode for skjønnlitterær skriving. Først ut denne høsten er Jan Kjærstad.
Les mer | Kjøp billett

20. september: Fakta om fiksjon: Begynnelse og slutt
Hvor mye er det mulig å forstå av selvmord? Og hvordan kan man arbeide med det litterært? Carl Frode Tiller (Begynnelser) møter psykolog Peder Kjøs til samtale. Anne Synnevåg intervjuer.
Les mer | Kjøp billett

23.–24. september: Den intellektuelle arven fra 1968
Mai ’68 var en internasjonal hendelse, tett forbundet med studentopprør og andre former for motstandskamp. Hva kjennetegnet det intellektuelle livet før 1968, og hva var de viktigste endringene som inntraff? I samarbeid med forskergruppen for radikal filosofi og litteratur inviterer vi til seminar om den intellektuelle arven fra 1968.
Les mer | Kjøp billett

24. september: KODE 5: Adolph Tidemands «Bestefars velsignelse»
Sigurd Sverdrup Sandmo fra KODE kunstmuseer og komponisthjem inviterer gjester til samtaler om utvalgte verk fra museets store samlinger. Første gjest: pianist Leif Ove Andsnes om Adolph Tidemands Bestefars velsignelse.
Les mer | Kjøp billett

27.–29. september: Torborg Nedreaas-seminaret 2018
Nedreaas’ bøker har hatt stor betydning for norsk litteratur. På dette seminaret vil vi i samarbeid med Nedreaas­-selskapet, Universi­tetet i Bergen og Høgskulen i Volda skape fornyet oppmerksomhet og engasjement for forfatterskapet.
Les mer | Kjøp billett

5. oktober: Sheila Heti: Morskap
Kanadiske Sheila Heti utforsker forholdet mellom kunst, kropp og kvinneliv i sin siste roman, Morskap. Er det mulig å leve et fullverdig kvinneliv uten å bli mor? Journalist og kritiker Karin Haugen intervjuer.
Les mer | Kjøp billett

6. oktober: Forstå USA: Rasisme
Vegard Tenold Aase er aktuell med boken Everything You Love Will Burn, som gir et innblikk i hvit­-makt bevegelsen i USA. Hvilken rolle spiller beveg­elsen i USA? Og kan hvite nasjonalister på sikt utgjøre en reell politisk maktfaktor i landet? Civitas Eirik Løkke intervjuer.
Les mer | Kjøp billett