Boksalongen

Boksalongen er Litteraturhusets egen bokhandel – kjedeuavhengig og egenrådig. Vi har et bredt og nøye kuratert utvalg kvalitetslitteratur spesielt tilpasset Litteraturhusets kunder. Arrangementene er gode anledninger til å bli kjent med nye forfatterskap og tema. Boksalongen har aktuelle bøker enten man vil lese seg opp på forhånd eller blir inspirert underveis.

Boksalongen

Boksalongen huser gjerne boklanseringer i regi av forlag eller forfattere. Ta kontakt om du ønsker å arrangere noe hos oss! 

Åpningtider
Mandag–fredag 12.00–19.00
Lørdag 11.00–17.00

Kontakt
Tlf:  55 23 15 20 deretter 1
E-post: boksalongen@litthusbergen.no

Facebook / Twitter / Instagram

Følg oss for bokanbefalinger, stemningsrapporter, inspirasjon og påminnelser.

Bokhøsten er den beste høsten

Etter en het og lys sommer er det endelig høst igjen – og tid for å finne sofa, pledd og bunkevis med bøker.

Vi spår at dette blir tidenes bokhøst – i alle fall i Boksalongens levetid. Vi forventer spennende debutanter, etterlengtede oppfølgere, korte romaner, lange dikt, friske essay og ikke minst flere lokale utgivelser som vi gleder oss skikkelig til å lese og anbefale til kundene våre.

Vi kan også se frem til en rekke spennende arrangementer på Litteraturhuset: Det starter med Profil-gjenforening med toneangivende, opprørske forfattere fra 60-tallet og muligheter til å kjøpe signerte utgaver av bøkene deres. I samarbeid med Torborg Nedreaas-selskapet inviterer Litteraturhuset til seminar om en av de viktigste bergensforfatterne fra etterkrigstiden. Selveste Trude Marstein kommer for å snakke om sin nye roman, og Carl Frode Tiller skal møte psykolog Peder Kjøs til samtale om litteratur og selvmord.

Det er veldig stas at Sheila Heti (aktuell med romanen Motherhood) og vinner av American Book Awards Valeria Luiselli (Tell Me How It Ends) kommer langveisfra. Jan Kjærstad følger opp den spennende foredragsserien Min metode og Hege Susanne Bergan er først ut i Lyrikksalong.

I Debutanttripp presenteres tre av høstens heteste nye stemmer og det blir som vanlig LittQuiz hver måned her i Boksalongen. Kritisk kvartett fortsetter sin skarpe og underholdende litteraturkritikk på scenen og vi planlegger en rekke bokslipp hos oss i løpet av høsten.

I tillegg til lesesirkelen for ungdom med Marie Amdam, har vi siden januar hatt en månedlig lesesirkel ledet av forfatter Eivind Riise Hauge. Vi har fått stort utbytte av å snike oss med på samtalene og fått kontakt med mange flotte lesere. I høst starter det opp en feministisk lesesirkel med forfatter Eline Lund Fjæren som kurator og moderator. Bli med – det kreves ingenting annet enn at man har lest den aktuelle boken og har lyst å snakke med noen om den! Husk også å sjekke ut Strikk og bok her hos oss.

Hver lørdag er det barnekafé på Litteraturhuset – mange ganger med forfattertreff. Høstens program for de yngste byr på populære figurer som Pulverheksa og Knerten, og nyere bekjentskaper som Lille Ting og Zara og dei. Lars Mæhle kommer med mysterier fra Kråkeslottet barnehage og løser krimgåter som Hvem har gått med utesko inne?, Hvem er bolletyven? og den nyeste Hvor er billetten? Det blir også Lillelørdag: Språkkafé med opplesning på arabisk og somali. Alle de relevante bøkene og veldig mange flere, finner du i vår velfylte og kvalitetspregte barnebokhylle.

Boksalongen anbefaler Litteraturhusets podkast LittPod for kontekst, innganger, utganger og nedganger i bøker, tekster og forfatterskap. Hvis du hører noe du liker og vil lese: kom innom så finner vi bøkene! Følg Boksalongen på sosiale medier for å få oppdateringer, anbefalinger og inspirasjon.

I Fosse-stova kan du finne en alternativ lesesal, samt et stort utvalg billige og bærekraftige bruktbøker.

Mellom bokhyllene i Bokhandelen finner du sofaer hvor du kan tilbringe kvalitetstid med venner, bøker eller internett og en kaffe fra Colonialen. Om du har lesesirkel, strikkeklubb, lesesalfobi, franskkurs eller skrivekløe, kan du finne plass hos oss. Du finner oss også på arrangementer med boksalg og signering.

Foto: Gunnbjørg Johannesen, Thorbjørn Helin