Boksalongen

Boksalongen er Litteraturhusets egen bokhandel – kjedeuavhengig og egenrådig. Vi har et bredt og nøye kuratert utvalg kvalitetslitteratur spesielt tilpasset Litteraturhusets kunder. Arrangementene er gode anledninger til å bli kjent med nye forfatterskap og tema. Boksalongen har aktuelle bøker enten man vil lese seg opp på forhånd eller blir inspirert underveis.

Boksalongen _440x 248

Boksalongen huser gjerne boklanseringer i regi av forlag eller forfattere. Ta kontakt om du ønsker å arrangere noe hos oss! 

Åpningtider
Mandag–fredag 12.00–19.00
Lørdag 11.00–17.00

Kontakt
Tlf:  55 23 15 20 deretter 1
E-post: boksalongen@litthusbergen.no

Facebook / Twitter / Instagram

Følg oss for bokanbefalinger, stemningsrapporter, inspirasjon og påminnelser.

Nyttårforsett: Lese mer!

Et nytt år gir god anledning til å kjenne etter hva man ønsker seg for det nye året. Vi i Boksalongen vet hva vi vil: lese mer, anbefale mer og selge flere gode bøker til enda flere fornøyde kunder. 

Vi gleder oss over kalde og mørke dager i Boksalongen med fyr på peisen og hyllene fulle av nye bøker og, ikke minst, mange spennende arrangementer på Litteraturhuset. Etter en lang høst og en heftig desember, ser vi fram til å ha litt bedre tid til å gå i dybden med forfattere som Rachel Cusk, Niels Fredrik Dahl og Lina Wolff. Vi ser dessuten med spenning frem til den helt nye arrangementsserien Litterær metode som starter sterkt med Kjartan Fløgstad og Gunnhild Øyehaug.

Hver lørdag er det barnekafé på Litteraturhuset, noen ganger med forfattertreff og teater. Høstens program for de yngste byr på Bukkene Bruse, Anden Anna og Jenta som ville redde bøkene. Alle disse og veldig mange flere finner du i vår velfylte barnebokhylle.

I Fosse-stova finnes hele forfatterskapet til Jon Fosse. Og nå har vi i tillegg to filmer om og med Fosse som du kan se på iPad eller storskjerm. Den ene er et intervju gjort hjemme hos ham i Grotten og den andre er en liten eksklusiv perle: Jon Fosse leser egne dikt! Den finnes bare hos oss i Boksalongen på Litteraturhuset.

Jan Arild Breistein fortsetter å teste litteraturkunnskaper i LittQuiz hver måned. Vi tør vedde på at de fleste svarene finnes i bokhyllene våre, og husk at du kan handle bøker helt til quizen er ferdig.

I Lyrikksalong skal Fredrik Hagen møte Hans Petter Blad og Audun Mortensen til samtaler om skriving, poesi, kunst og identitet, og Anemari Neple er tilbake med en helaften viet Olav H. Hauges Dropar i austavind. Hagen skal også snakke med den danske poeten Caspar Eric i februar.

Vi fortsetter dessuten med lesegruppe for ungdom og supplerer med én for voksne! Finn mer info på nett, eller kom innom og spør oss!

Se opp for jubileumstilbud utover januar, og så ses vi vel på Vestlandsfest 1. februar?

Foto: Tove Lise Mossestad