Boksalongen

Boksalongen er Litteraturhusets egen bokhandel – kjedeuavhengig og egenrådig. Vi har et bredt og nøye kuratert utvalg kvalitetslitteratur spesielt tilpasset Litteraturhusets kunder. Arrangementene er gode anledninger til å bli kjent med nye forfatterskap og tema. Boksalongen har aktuelle bøker enten man vil lese seg opp på forhånd eller blir inspirert underveis.

Boksalongen _440x 248

Boksalongen huser gjerne boklanseringer i regi av forlag eller forfattere. Ta kontakt om du ønsker å arrangere noe hos oss! 

Åpningtider
Mandag–fredag 12.00–19.00
Torsdag 12.00–20.30
Lørdag 11.00–17.00

Åpningtider i desember
Mandag–fredag 10.00–19.00
Lørdag 10.00–18.00
Søndag 10. og 17. desember 14.00–18.00

Kontakt
Tlf:  55 23 15 20 deretter 1
E-post: boksalongen@litthusbergen.no

Facebook / Twitter / Instagram

Følg oss for bokanbefalinger, stemningsrapporter, inspirasjon og påminnelser.

Bokhøst og julegaver!

Høsten er den sesongen det utkommer mest skjønnlitterære norske bøker og et høydepunkt for oss i Boksalongen – vi gleder oss til å lese, anbefale og selge høstens nyheter, og pakke inn julegaver til alle du kjenner!

Marta Norheim følger opp med andre foredraget om tendenser i samtidslitteraturen, og boken finner du hos oss. Utover høsten får Litteraturhuset besøk av samtidsforfattere og vi gleder oss blant annet til møter med Jan Kjærstad, Thorvald Steen, Matias Faldbakken, Helga Flatland, Geir Gulliksen og Daniel Mendelsohn.

Kritisk kvartett vil også diskutere ny litteratur i høst. Hvis du vil møte forberedt og slenge deg med i diskusjonen kan du kjøpe bøker hos oss. For de som synes kritikk er stas, kan vi også anbefale arrangementene til Bergen Litteraturverksted.

Hver lørdag er det barnekafé på Litteraturhuset, noen ganger med forfattertreff. Høstens program for de yngste byr på teater, skogstur, knokkeldans og grisedisco – og ikke minst en hel dag viet til billedbøker illustrert av Akin Duzakin, og skrevet av en rekke fine forfattere. Bøkene finner du i vår velfylte barnebokhylle.

Møterekken Debutanttripp fortsetter i Boksalongen: Elise Winthertun møter ferske forfattere til samtale om skriving og lesing og sine aller første bøker. Boksalongen gir plass til både disse og andre debutbøker i hyllene våre, så her er det god anledning til å bli kjent med fremtidens forfattere.

Jan Arild Breistein fortsetter å teste litteraturkunnskaper i LittQuiz hver måned. Vi tør å vedde på at de fleste svarene finnes i bokhyllene våre, og husk at du disse dagene kan handle bøker helt til quizen er ferdig.

I Lyrikksalong skal Fredrik Hagen møte Kristin Berget og Cecilie Løveid til samtaler om skriving, poesi, kunst og identitet. Vi ser også fram til Litteraturhusets gjennomgang av poesiåret 2017 i desember.

Kom gjerne innom Boksalongen for å få en oppdatering på hva som skjer på huset og hvilke bøker vi anbefaler. I tillegg stiller vi opp på arrangementer med boksalg og signering. Boksalongen har også sofaer hvor du kan tilbringe kvalitetstid med venner, bøker eller internett og en kaffe fra Colonialen. Om du har lesesirkel, strikkeklubb, franskkurs eller skrivekløe, kan du finne plass hos oss. Vi har allerede en lesesirkel for ungdom og starter med strikkekvelder denne høsten, så følg med og kom innom.

Nytt fra i sommer er at vi har en dokumentarfilm om Jon Fosse med engelsk tekst som er tilgjengelig for visning – ta kontakt for info og avtale. I Fosse-stova kan du se hele forfatterskapet til Jon Fosse utstilt, og lete deg fram til billige og bærekraftige bruktbøker.

Flere forfattere vil lansere bøkene sine hos oss – følg oss i sosiale medier så du ikke går glipp av noe, og ta kontakt dersom du ønsker å lansere bok hos oss!

Foto: Tove Lise Mossestad