Boksalongen

Boksalongen er Litteraturhusets egen bokhandel – kjedeuavhengig og egenrådig. Vi har et bredt og nøye kuratert utvalg kvalitetslitteratur spesielt tilpasset Litteraturhusets kunder. Arrangementene er gode anledninger til å bli kjent med nye forfatterskap og tema. Boksalongen har aktuelle bøker enten man vil lese seg opp på forhånd eller blir inspirert underveis.

Boksalongen

Boksalongen huser gjerne boklanseringer i regi av forlag eller forfattere. Ta kontakt om du ønsker å arrangere noe hos oss! 

Åpningtider
Mandag–fredag 12.00–19.00
Lørdag 11.00–17.00

Åpningstider i desember
Hverdager i desember: 10.00–20.00
Lørdager i desember: 10.00–18.00
Søndag 16. desember: 14.00–18.00

23. desember–3. januar: stengt

Åpner som vanlig torsdag 3. januar. 

Kontakt
Tlf:  55 23 15 20 deretter 1
E-post: boksalongen@litthusbergen.no

Facebook / Twitter / Instagram

Følg oss for bokanbefalinger, stemningsrapporter, inspirasjon og påminnelser.

Bokhøsten er den beste høsten – og bøker er den beste gaven!

Endelig høst igjen – og tid for å finne sofa, pledd og bunkevis med bøker. Vi tilbyr både ly og lesestoff, sofa og peisvarme.

Vi er allerede langt inne i det som for vår del fremstår som tidenes bokhøst – i alle fall i Boksalongens levetid. Vi har hyller, vinduer og bord fulle av nye bøker til deg og alle du skal kjøpe gaver til. Hos oss finner du både spennende debutanter, etterlengtede oppfølgere, korte romaner, lange dikt, friske essay og ikke minst mange viktige bøker fra lokale forfattere. Vi leser som gale og koser oss med å snakke om bøkene med Bergens beste kunder.

Vi kan også se frem til en rekke spennende arrangementer på Litteraturhuset frem mot jul: Gro Dahle og Tomas Espedal skal dele sine refleksjoner og erfaringer om og med skriving i metodeserien, og på Lyrikksalong skal vi snakke om både norsk og amerikansk poesi.

I Debutanttripp presenteres tre av høstens heteste nye stemmer og det blir som vanlig LittQuiz hver måned her i Boksalongen, med vikar Henning Bergsvåg! Kritisk kvartett fortsetter sin skarpe og underholdende litteraturkritikk på scenen og vi planlegger en rekke bokslipp og signeringsseanser hos oss fram mot jul.

I tillegg til lesesirkelen for ungdom med Marie Amdam, har vi siden januar hatt en månedlig lesesirkel ledet av forfatter Eivind Riise Hauge. Vi har fått stort utbytte av å snike oss med på samtalene og fått kontakt med mange flotte lesere. I høst starter det opp en feministisk lesesirkel med forfatter Eline Lund Fjæren som kurator og moderator. Bli med – det kreves ingenting annet enn at man har lest den aktuelle boken og har lyst å snakke med noen om den! Husk også å sjekke ut Strikk og bok her hos oss.

Hver lørdag er det barnekafé på Litteraturhuset – mange ganger med forfattertreff. I høst får de yngste leserne møte illustratør og forfatter Lisa Aisato, Espen Ester Pirelli Benestad og Jenny Jordahl som alle skal lese og vise bilder fra bøkene sine. Alle de relevante bøkene og veldig mange flere, finner du i vår velfylte og kvalitetspregede barnebokhylle.

Boksalongen anbefaler Litteraturhusets podkast LittPod for kontekst, innganger, utganger og nedganger i bøker, tekster og forfatterskap. Hvis du hører noe du liker og vil lese: kom innom så finner vi bøkene! Følg Boksalongen på sosiale medier for å få oppdateringer, anbefalinger og inspirasjon.

I Fosse-stova kan du finne en alternativ lesesal, samt et stort utvalg billige og bærekraftige bruktbøker. Mellom bokhyllene i Bokhandelen finner du sofaer hvor du kan tilbringe kvalitetstid med venner, bøker eller internett og en kaffe fra Colonialen. Om du har lesesirkel, strikkeklubb, lesesalfobi, franskkurs eller skrivekløe, kan du finne plass hos oss. Du finner oss også på arrangementer med boksalg og signering.

Og husk: De beste folka får bøker til jul. Vi både anbefaler og pakker inn, og kanskje kan vi spesialbestille eller fikse en signatur til deg. Hvis det er for vanskelig å bestemme seg fikser vi gavekort som kan brukes på både bøker og arrangementer.

Foto: Gunnbjørg Johannesen, Thorbjørn Helin